Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 4.621 kez
Yayın Tarihi: 22.10.2020 Perşembe 13:15:05
PAYLAŞ

TARHANALI TİRİT

Malzemeler
  • 400 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 5-6 adet diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı kakule
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Tuz, karabiber
  • Kırmızı pul biber, kekik
  • 1 konserve kırmızı Meksika
  • fasulyesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (tercihen
  • fındık yağı)
  • 1 avuç kaşar
  • 2 avuç tarhana cipsi
  • 2 su bardağı et suyu
  • 1 avuç kaşar

Zorluk derecesi: 10 üzerinden 3

Yapılışı
1. Tirit orijinalinde ekmekle yapılmaktadır. Biz bu tarifte Kahramanmaraş’ın tarhana cipsini kullanacağız.
2. Kıyma suda, soğan ve sarımsakla kavrulur, daha sonra yağ eklenir.
3. Baharatları atılır ve pişirilir. Bir tabağa alınır.
4. Tencerenin dibine tarhana cipsleri dizilir.
5. Salça, et suyu ile sulandırılır. Tarhana cipsleri ıslatılır, altı kısık olarak paslanmaz çelik tenceremizdeki cipslerin et suyunu çekmesi beklenir.
6. Fasulye ve kıyma birlikte cipslerin üzerine konur, en üste kaşar serpiştirilir. Altı kapanır. Kapağı kapatılır, kaşar erir ve tatlar birbiriyle kaynaşır. Isıyı hapseden paslanmaz çelik servis saatine kadar size hizmet eder.
7. Akşam yemeğini sabahtan yaptıysanız, kaşarını koymayın. Servis edeceğiniz zaman kaşarını koyun ve 180C fırında tencerenizle birlikte yemeğinizi ısıtın.
Afiyet olsun!
KAÇ KİŞİLİK 3 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 12 Dakika
GENEL YORUM

98/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR