
Tarhana Çorbası
Öğretim Görevlisi İrfan Yolaçan'dan
Malzemeler:
Yapılışı:
Notlar:
Malzemeler:
- Tarhana 500 g
- Süzme Yoğurt 100 g
- Yumurta Sarısı 1 adet
- Tereyağı 80 g
- Taze Nane 5 dal
- Sarımsak 2 diş
- Su 300 ml
- Haşlanmış Nohut 100 g
- Kuru Nane 30 g
- Tuz 5 g
Yapılışı:
- Beyaz tarhanalardan 2-3 adet ayrılır ve geri kalanı 300 ml sıcak su içerisinde haşlanır. Geriye kalan tarhanalar servis için yağda kızartılır.
- Süzme yoğurt ve yumurta sarısı farklı bir mayonez tenceresinde çırpılır.
- Tarhananın suyundan kullanılarak çorbanın meyanesi ısıtılır.
- Haşlanan tarhananın içerisine, çorba meyanesi yavaş yavaş ilave edilir.
- Haşlanmış nohut ve tuz ilave edilir, çorba kaynamaya bırakılır.
- Sarımsak ezilir ve tereyağı eritilir, sarımsağın tereyağında hafif aromasını bırakması sağlanır.
- Tereyağına kuru nane eklenerek çorba ile karıştırılır. (İsteğe göre pul biber de ilave edilebilir.)
- Taze nane ve kızartılmış tarhana ile servis edilir.
Notlar:
- Yumurta sarısının pişirilmemesine dikkat edilmelidir.
- Sarımsak yakılmamalıdır.
- Kullanılan tarhana beyaz tarhana olmalıdır.
- Sık sık karıştırılarak dip kısmın yapışması engellenmelidir.
KAÇ KİŞİLİK
4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ
15 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ
35 Dakika
GENEL YORUM