Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.595 kez
Yayın Tarihi: 25.06.2021 Cuma 16:30:02
PAYLAŞ

Tarhana Çorbası

Öğretim Görevlisi İrfan Yolaçan'dan 

Malzemeler:
  • Tarhana 500 g
  • Süzme Yoğurt 100 g
  • Yumurta Sarısı 1 adet
  • Tereyağı 80 g
  • Taze Nane 5 dal
  • Sarımsak 2 diş
  • Su 300 ml
  • Haşlanmış Nohut 100 g
  • Kuru Nane 30 g
  • Tuz 5 g

Yapılışı:
  • Beyaz tarhanalardan 2-3 adet ayrılır ve geri kalanı 300 ml sıcak su içerisinde haşlanır. Geriye kalan tarhanalar servis için yağda kızartılır.
  • Süzme yoğurt ve yumurta sarısı farklı bir mayonez tenceresinde çırpılır.
  • Tarhananın suyundan kullanılarak çorbanın meyanesi ısıtılır.
  • Haşlanan tarhananın içerisine, çorba meyanesi yavaş yavaş ilave edilir.
  • Haşlanmış nohut ve tuz ilave edilir, çorba kaynamaya bırakılır.
  • Sarımsak ezilir ve tereyağı eritilir, sarımsağın tereyağında hafif aromasını bırakması sağlanır.
  • Tereyağına kuru nane eklenerek çorba ile karıştırılır. (İsteğe göre pul biber de ilave edilebilir.)
  • Taze nane ve kızartılmış tarhana ile servis edilir.

Notlar:
  1. Yumurta sarısının pişirilmemesine dikkat edilmelidir.
  2. Sarımsak yakılmamalıdır.
  3. Kullanılan tarhana beyaz tarhana olmalıdır.
  4. Sık sık karıştırılarak dip kısmın yapışması engellenmelidir. 


 
KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 35 Dakika
GENEL YORUM

100/100

Etiketler tarhana, çorba,
food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR