Türkiye'nin ilk sebze bazlı vegan eti

Dünya çapında vejetaryen ve vegan beslenme alışkanlığı hızla yayılıp veganlara yönelik gıdalar market raflarındaki yerlerini alırken İzmirli gıda şirketi Avod, sebze bazlı vegan et üreten ilk Türk firması oldu.
Kategori: HABERLER
Okuma: 1.066 kez
Yayın Tarihi: 27.05.2020 Çarşamba 20:08:26
PAYLAŞ

Gıda sektöründeki 25 yıllık tecrübesiyle Menemen Türkelli'deki dev üretim tesislerinden ABD ve Avrupa ülkelerine kurutulmuş gıda ihraç ederek ülkemize önemli miktarda döviz girdisi sağlayan, kurutulmuş domates sektörünün Türkiye'deki lider firması olup müşterileri arasında dünyaca ünlü bir fast food zinciri de bulunan Avod, 1 yıllık AR-GE sürecinin ardından bir ilke imza attı. Ülkemizde veganlara yönelik soya kıyması bazlı sucuk, döner ve köfte ürünlerinin satışı internet ve mağazalar üzerinde ivme kazanırken Avod, Türkiye'nin ilk bitkisel vegan parça etini üretti. Sebze bazlı, sağlıklı, protein miktarı ve B12 vitamini yükseltilip kalorisi düşürülen kırmızı et, tavuk eti ve tuna balığının seri üretimini yapmayı başaran firma sipariş toplama aşamasına geçti. Öncelikle ABD ve Avrupa ülkelerindeki müşterilerinden vejetaryen ürünler pazarlarında satılmak için sipariş teklifi alacak Avod, ardından vegan et ve vegan kıyma ürünlerini iç pazara da ulaştırmayı planlıyor. Yurt dışında fast food firmaları son yıllarda menülerine vegan hamburlerleri de eklerken, ABD'de kurulan Impossible Foods, Beyond Meat, Memphis Meat gibi bitkisel yapay et şirketleri kısa zamanda milyarlarca dolarlık piyasa değerine ulaştı. Avod, Türkiye'nin öncü vegan et ve kıyma üreticisi olarak yurtdışı piyasasındaki pazar payını artırmayı hedefliyor

 

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR