Sen Güvende Kal

#senguvendekal hareketini başlatan Gastronomi Sektörünün Sevilen Şefi Umut Karakuş’a, proje nasıl ortaya çıktı, ekipte kimler var, gıda markalarının desteği nasıl oluyor, proje ne kadar sürecek, Türkiye’de ve dünyada bu çalışmanın uygulanan bir örneği var mı? diye sorularımızı yönelttik. Amacımız örnek olması adına duyurmak. Şimdi Umut Şef’in ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek yetiştirme telaşı içinde, sorularımıza verdiği samimi cevapları sizinle paylaşıyoruz.
Kategori: HABERLER
Okuma: 3.394 kez
Yayın Tarihi: 27.10.2020 Salı 11:13:08
PAYLAŞ

Benim Moda’daki bir komşumdan yola çıkarak düşündüğüm ve önce Sevgili Ebru Erke ile paylaşarak karar verdiğimiz bir proje. Orada amaç, ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve destek olmak için ne yapmamız gerektiğini belirleyerek, destek olmaktı.

Zaman içinde, “Biz şefiz ve zaten yemek yapıyoruz” dedim ve sıcak yemek yapıp, dağıtma fikri ağır bastı. Bu doğrultuda da şef arkadaşlarımla görüştüm ve önce bir ekip kurduk. 

Daha sonra büyükşehir başta olmak üzere bir kaç kurumla görüşmeler gerçekleştirdik. Aradığımız şey yasal olarak sıcak yemek dağıtma izni olan ve elinde ihtiyaç sahiplerinin listesi olan bir oluşumdu. En son Kadıköy Belediyesi ile görüştük ve hâlihazırda bir listelerinin olduğunu ve hatta hem mutfak hem de lojistik desteği vereceklerini söylediler. Bizler de kendi gıda sponsorlarımızla görüşmeler gerçekleştirerek, 1200 kişiye her gün sıcak yemek yapmak için “sengüvendekal”ı kurduk. Kadıköy Belediyesi ile paylaşımlı bir ilişkimiz var. Onlar lojistik ve mutfak desteği verdi, bizde gıda ve şefler olarak iş desteği verdik ve kocaman bir ekip olduk.

Ekipte kimler mi var?

Ebru Erke, Can Aras, Sinan Büdeyri, Yaren Çarpar, Mihta Yıldırımtaş, Zeynep Tuğçe Koltuk, Ali Dövenci, Buse Dövenci ve Sevgili Ali Ronay… Bunlar ilk ekipteki kurucu arkadaşlar. Asıl ekibimiz 90 kişilik. İçinde birçok meslek grubundan insanların olduğu gönüllülerden oluşuyor. 

Tek tek marka ismi vermek doğru olmayabilir, fakat destek veren birden çok marka ve kişi var. Sadece gıda desteği alıyoruz. Bu markaların birçoğu uzun zamanlar beraber çalıştığımız arkadaşlarımız ve partnerlerimiz. 
Oluşumun ilk günlerinde 1ay diye konuştuk. Ama ne kadar sürer sorusunun cevabı biraz da Corona günlerinin gidişatına bağlı ve sanırım ne olacağını zaman gösterecek. Biz elimizden geldiği kadar pişirmeye devam edeceğiz.

Sanırım Türkiye’de bir örneği yok. Sıcak yemek yapıp, dağıtan çok fazla kurum var. Ama bildiğim kadarıyla,
gönüllü şeflerden oluşan ve kendi gıdalarını da bulan ve bunu pişirip, dağıtan bir proje yok.

Bizim amacımız birliktelik ve dayanışma örneği oluşturarak yardım etmemiz gereken herkese yardım etmekti. Büyük bir ekip olduk. Bunu kendi adımıza söylemem gerekirse, başardık. Fakat yetmez mesajı yaymak ve büyütmek gerektiğine de inancımız tam.

Etiketler Sen Güvende Kal,
food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR