Goût de France / Good France etkinliği

Bu yıl altıncısı düzenlenecek, 2015’te ihdas edilen ve dünyada bir benzeri olmayan bu etkinlik, 5 kıtadaki 150’den fazla ülkede, aynı anda, 14 – 22 Ekim 2021 tarihleri arasında tertipleniyor.
Kategori: HABERLER
Okuma: 1.047 kez
Yayın Tarihi: 14.10.2021 Perşembe 19:18:34
PAYLAŞ

3’ü Ankara’da, 1’i İzmir’de ve 21’si İstanbul’da olmak üzere, Türkiye’de toplam 25 restoran (liste basın açıklamasının sonundadır) misafirlerinin beğenisine « Fransız usulü » mönüler sunacaktır.  

Bunun yanı sıra, Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, İnstitut français ve « Le Cordon bleu » İstanbul aşçılık okulu ile ortaklaşa, İnternet üzerinden çevrimiçi bir yemek atölyesi; İstanbul Fransız Lisesi ile de ayrıca yemek atölyeleri düzenleyecektir. 

Fransız mutfağının zenginliği, çeşitli ve sürekli yenilenen lezzet deneyimleri sunuyor. Fransa'da Fransız şeflerden eğitim almış veya sadece Fransız gastronomisiyle özel bağı olan Türk şefler, bu vesileyle sizlere yemek sanatlarını Türkiye'de tatma fırsatı sunacaklar.

Fransız lezzetlerini Türkiye’de tatmak ve tattırmak için eşsiz bir fırsat !   

Bu yıl ayrıca, "Fransızların gastronomik yemeği"’in, UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras listesine dahil oluşunun onuncu yıl dönümüdür.
Kendi arzularına göre mönü oluşturma ve kullanılacak kaliteli ürün seçimi konusunda şeflere tanınan tasarruf ile beğeniye sunulacak her bir mönü, Fransız gastronomisini tüm çeşitliliğiyle gözler önüne serecektir.

Bununla birlikte, mönülerin aşağıda belirtilen şekilde dört aşamalı olarak takdim edilmesi konusunda mutabık kalındı. 
-    Başlangıç
-    Ana yemek
-    Peynirler
-    Tatlı

Yemeğe, başlangıçta sunulacak bir aperatif ve Fransız şarapları ile şampanyaları eşlik edebilir.

Her mönü, az yağ, şeker ve tuz kullanılan, “doğru beslenmeye” ve çevreye özen gösteren ve sebze ve tahıllara ağırlık veren bir mutfağın yansımasıdır. Fransa, COP21 ve Gıda Genel Durum Değerlendirme Toplantılarının bir devamı olarak, çevre konusunda küresel düzeyde başlatılan seferberliğin ön saflarında yer alıyor. Bu nedenle Goût de / Good France etkinliği, gezegenimizin kaynaklarına ve sorumlu mutfağa daha saygılı bir yaklaşım düşüncesi içinde düzenlenmektedir. Hem sağlık hem de çevre, ekonomi, enerji, kültür ve eğitim açısından, restoran dünyası her zamankinden daha fazla erdemli, sürdürülebilir ve çevre dostu bir yaklaşımı benimsemelidir.

Mönünün fiyatı restoranın takdirindedir. Satışların %5'inin sağlığa ve çevreye saygı gösterilmesi için çalışan yerel bir STK'ya bağışlanması önerilmiştir. 

Bu yıl onurlandırılan bölge : Centre-Val de Loire bölgesidir

2021 yılı için Goût de France / Good France etkinliğinin bölge olarak onur konuğu Centre-Val de Loire bölgesidir. Söz konusu bölgenin zengin gastronomik geleneği (yemek tarifleri, ürünler bakımından) beğeniye sunulacak mönülere ilham verecek.

Etkinliği sosyal medya hesaplarından takip edebilirsiniz.

Facebook : https://www.facebook.com/AmbassadeFranceTurquie
https://www.facebook.com/consulatfrance.istanbul
Twitter : @FranceenTurquie ; @FranceaIstanbul / #goutdefrance #goodfrance 
Instagram : @consulfranceist
Web: https://tr.ambafrance.org/ ; https://istanbul.consulfrance.org/

Restoranların listesi :

•    İstanbul’dan :
o    Azzur Restaurant / Movenpick Hotel 
o    Brasserie Polonez Caddebostan 
o    Brasserie Polonez Palladium AVM 
o    Brasserie Polonez Vadistanbul AVM 
o    Café Zone 
o    TOPKAPI RESTAURANT / Club Med Palmiye
o    Gabbro 
o    Gezi Istanbul - Taksim
o    Grill Polonez Palladium Tower 
o    Grill Polonez Vadistanbul 
o    IST TOO  Restaurant / Shangri La Restaurant
o    JASH 
o    Kiss the frog 
o    Lady Burger
o    Le Meridien 
o    Mest Restaurant
o    Neni Brasserie
o    Sans restaurant
o    Suzy’s Café du Levant 
o    The Marmara Taksim
o    The Oven Restaurant / Sofitel Istanbul Taksim 
o    TUTI RESTAURANT / The Marmara

•    Ankara’dan : 
o    Marriott Ankara 
o    Movenpick Ankara 
o    Divan Cukurhan Hotel / Safranhan Brasserie

•    İzmir’den : « Urla » Restoranı: Fransız ve Türk şefler, Loïc Villemin ve Osman Sezener’in, 28 Ekim tarihinde düzenleyecekleri « dört elden » mutfak faaliyeti kapsamında. 
 

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR