İlk vegan yumurtalar üretildi

İki Fransız kadın, yumurtalar için devrim niteliğinde vegan bir alternatif geliştirdi.
Kategori: BESLENME
Okuma: 1.979 kez
Yayın Tarihi: 30.03.2020 Pazartesi 19:43:48
PAYLAŞ

Les Merveillœufs, muhteşem anlamına gelen 'merveilleux' ve yumurta olarak tercüme edilen 'oeufs' kelimelerinin birleşimi ile, Paris Ecole de Biologie Industrielle'deki biyologlar tarafından yeni formüle edildi. Tavuk yumurtalarıyla aynı şekilde kullanılabilirler mi? Kabuk nedir? Tatları nasıl? İki kurucu, Philippine Soulères ve Sheryline Thavisouk soruları yanıtladı.

1.Bize tam olarak Merveillœuf'ların içeriğinde neler olduğunu söyler misiniz? Anahtar bileşenler nelerdir?
Net içerik listesi hala bir araya gelmekte ve önümüzdeki aylarda açıklanacak. Fakat yaptığımız araştırma öncelikli olarak baklagillere dayanıyor. Şu an karşılaştığımız sorun ise, doğru formülü oluşturmak için bileşenlerin tam dengesini bulmak.

2. Merveillœuf'ların ne zaman satışta olmasını planlıyorsunuz?
Les Merveillœufs, testlerimiz yeşil ışığı aldığımız en kısa zamanda satışa sunulacak, böylece besinsel olarak uygun olduklarını garanti edebileceğiz. Amacımız onları 2020 yılının yarılanmasına kadar ticari olarak kullanılabilir hale getirmek.

3. Merveillœuf'ları, tavuk yumurtalarıyla aynı şekilde pişirebilecek miyiz? (örneğin karıştırılmış, kızartılmış, haşlanmış, çırpılmış yumurta akı)
Merveillœufs, tavuk yumurtasıyla aynı şekilde, örneğin bir omlette veya pişirme sırasında hammadde olarak yenebiliyor. Pişirme sırasında yumurta akını çırpmak açısından, bu şu anda zor oluyor, ancak tamamen tartışarak yükselme niyetindeyiz.

4. Kabuk neyden yapılıyor?
Kabuk hala geliştirme sürecinde. Mümkün olan en çevre dostu yumurta kabuğunu geliştirdiğimizden emin olmak için şu anda uzmanlarla konuşmaya devam etmekteyiz.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi


5. Merveillœuf'ların süpermarkette satılabilmeleri için seri olarak üretebilecek misiniz?
Evet, bu uzun vadeli hedefimiz, ürünün mümkün olduğunca çok tüketiciye kolayca ulaşmasını sağlamak.

6. Merveillœufs, normal tavuk yumurtalarında bulacağınız miktarda yağ içeriğine ve proteine ​​sahip mi?
Merveillœufs'ta hem yağ içeriği hem de protein miktarı biraz daha düşük (tavuk yumurtasından yaklaşık% 10 daha az). Tüketicilerimiz genel olarak protein alımlarına çok dikkat ediyorlar, bu yüzden bunu dikkate alıyoruz.

7. Merveillœufs ve tavuk yumurtasının beslenme profilleri aynı mı?
Daha önce ele aldığımız farklılıkların yanında, Merveillœufs, tavuk yumurtalarından daha az kalorifik ve ayrı olarak diyet lifi içerir.

8. Merveillœufsların tadının neye benzediğini tanımlayabilir misiniz?
Lezzet çok incelikli olduğundan, bir yumurtanın genel olarak neye benzediğini tanımlamak zor. Fakat Merveillœuflar biraz daha kükürtlü diyebiliriz.

9. Tavuk yumurtasının hangi bölümünün yeniden üretilmesi zordu?
Merveillœuf'ları oluştururken, en karmaşık yönü, yemek pişirme konusunda tavuk yumurtalarının yerini alabileceklerinden emin olmaktı. Tavuk yumurtaları çok farklı şekillerde kullanılıyor, bu da yeniden üretiminin zor olduğu anlamına geliyor.

10. Yumurtalar için bir diyette yerini alabilecek bir ürün bulmak neden bu kadar zor?
Yumurtalar her şeyde, bu nedenle yerine koyulabilecek bir ürün bulmaya çalışmak zor olabilir. Yumurta aynı zamanda bir gıda maddesi olarak çok yönlü, bu yüzden çok esnek olabilen bir yedek ürün bulmak zor.

Görüntünün olası içeriği: yazı

Yukarıdaki tabloda, Merveillœuf ve normal yumurtanın ölçülen besin değerleri karşılaştırılmış. Merveillœuf'un daha az kalorili oluşu, yağ ve protein miktarlarının yaklaşık olarak benzer oluşu ve normal yumurtada lif yokken Merveillœuf'ta lif bulunduğu görülüyor.











 

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR