Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.750 kez
Yayın Tarihi: 27.06.2018 Çarşamba 10:22:20
PAYLAŞ

Tel Peynirli Kete

Malzemeler

  • 200 g Ekici Tel Peyniri
  • 200 g Ekici Tereyağı
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket kuru maya
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı
  • Tereyağını eritin.
  • Peynir hariç tüm malzemeleri karıştırıp hamur haline getirin.
  • Hamurun üzerini örtüp 15-20 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru eşit büyüklükte toplara böldükten sonra yufka şeklinde açın.
  • Ardından üzerine tel peyniri koyup rulo haline getirerek ve ruloyu kendi etrafında döndürerek yuvarlak şekil verin.
  • Ketelerin üzerine yumurta sürün ve fırına verin. Sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun...

Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı
KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 60 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR