Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.741 kez
Yayın Tarihi: 27.06.2018 Çarşamba 11:12:59
PAYLAŞ

Tel Peynirli Karalahana Dolması

Malzemeler

  • 10 bağ karalahana (haşlanmış)
  • 500 g havuç
  • 500 g pirinç
  • 500 g dana kıyma
  • 500 g Ekici Tel Peyniri
  • 100 g biber salça
  • 250 g Ekici Tereyağı
  • 4 bağ taze soğan
  • 5 adet kuru soğan
  • Kuru nane, pul biber, kimyon, karabiber, tuz
  • 1 bağ maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 3 su bardağı su

Hazırlanışı
Dolmanın harcı için yıkadığınız pirinçleri derince bir kaba alın. Ardından kıyma, baharat, ince doğranmış maydanoz, rendelenmiş havuç ve ince doğranmış kuru ve taze soğanı pirincin üzerine ekleyin. Küçük parçalara ayırarak dilimlediğiniz tel peyniri de karışıma ekleyerek harcı elinizle iyice karıştırın. Lahana yapraklarını avuç içi büyüklüğünde parçalara ayırın.
Yaprakların içine hazırladığınız dolma içini yerleştirerek rulo şeklinde sarın.Ardından dolmaları pişireceğiniz tencerenin tabanına kalan yaprakları yayarak üzerine sardığınız dolmaları yerleştirin. Tüm dolmaları yerleştirdikten sonra ayrı bir tencerede dövülmüş sarımsakları salçayla birlikte tereyağında birkaç dakika kavurun. Kavrulan sosu tencereye yayarak dökün ve yarıya kadar su ilave edin. Orta ateşte 5 dakika kaynattığınız dolmaları 45 dakika kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Üzerine yoğurt ve pul biber ekleyerek sıcak servis edin.

Afiyet olsun...


Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı 
KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 60 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR