Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.809 kez
Yayın Tarihi: 18.06.2018 Pazartesi 10:40:16
PAYLAŞ

Tavuklu Paça Çorbası

Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğüs eti (veya 1 adet but)
  • 8 su bardağı su
  • 1 adet kuru soğan​​​​​​

Çorba sosu için:
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 6-7 su bardağı tavuk suyu
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 5 diş sarımsak (rendelenecek)
  • 2 çay kaşığı toz zerdeçal

Üzeri için:

  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber

Ayrıca:
  • 1 çay bardağı pulbilerli sarımsaklı sirkeli sos (serviste kullanılacak)

Yapılışı:
  • Tavuğu tencereye koyup üzerine 1 adet kuru soğanı bütün olarak ekleyerek haşlayın. İyice yumuşayan tavuğu ocaktan alıp ılık hale gelmesini bekleyin.
  • Ilık hale gelen tavuğu sudan alıp bir tabağa koyun. Eğer tenceredeki tavuk suyu azalmışsa üzerine sıcak su ilave ederek 6-7 su bardağı tavuk suyu hazırlayın.
  • Tavuk suyunu orta boy bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşin üzerine oturtun.
  • Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlamak için; yumurta sarılarını bir kaseye kırıp üzerine yoğurdu ve zerdeçalı ekleyin. Tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın.
  • Rendelenmiş sarımsaklar, un, zerdeçal ve sirkeyi katıp tekrar çırptıktan sonra kaynayan tavuk suyundan 1 kepçe kadar alarak terbiye sosunun içine katın ve sosu ılık hale getirin.
  • Ilık hale gelen sosu karıştırarak çorbaya ekleyin. Tekrar kaynatıp 10 dakika sonra ocaktan alın.
  • Zeytinyağını bir tavaya koyun ardından pul biber ve tavuğu ilave ederek 5 dakika kadar kavurun.
  • Hazırladığınız bu sosu çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servise sunun.
KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 30 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 30 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR