Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.788 kez
Yayın Tarihi: 12.06.2018 Salı 16:50:14
PAYLAŞ

Tarçınlı Osmanlı Tavuğu

Malzemeler:
  • 400 gr kuşbaşı tavuk eti (but veya göğüs karışık)
  • 1 su bardağı soyulmuş badem
  • 100gr. tereyağı
  • yarım yemek kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • 3 tane közlenmiş patlıcan
  • 50 gr tereyağı

Yapılışı:
  • Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayıp kendi yağında 5 dakika kavurun. Tuz, tarçın, soyulmuş bademleri katıp 7-8 dakika kavurmaya devam edin. En son tereyağını ilave edip 5 dakika daha pişirip ocaktan alın. Közlenmiş patlıcanları da tere yağında soteledikten sonra ocaktan alın. tavukları patlıcanların üzerine koyup servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kaynak: Şenpiliç
KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 5 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 20 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR