Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.809 kez
Yayın Tarihi: 01.06.2018 Cuma 14:23:06
PAYLAŞ

Ricotta'lı Sini Katmeri

Malzemeler

Şerbeti için

5 su bardağı su
5 su bardağı toz şeker

Hamuru için

5 su bardağı un
2-3 tutam tuz
Aldığı kadar ılık su

İç harcı için

450 g kaymak
2 yemek kaşığı tarçın
200 g ince çekilmiş badem
180 g Ekici Ricotta

Badem ve tarçının keskin tadının öne çıktığı sini katmerini yapmak biraz zahmetli ama lezzeti her şeye değiyor.

Hazırlanışı


Şerbet için su ve şekeri 20 dakika kaynatıp soğumaya bırakın. Bir kapta un ve tuzu karıştırın. Azar azar ılık su ekleyerek hamur haline gelinceye kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bir kaba alarak üzerine bez örtüp dinlenmeye bırakın. Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopararak oklava yardımıyla yuvarlak olarak açın. Hamur kesme aletiyle ikiye bölün ve ikisinin de üzerine kaymak ve ricotta'yı sürün. Üzerine badem ve tarçın serpin. Her iki parçayı da rulo sarıp bükün. Yağladığınız yuvarlak tepsiye ortadan başlayarak
gül şeklinde yerleştirerek dolayın. Kalan kaymağı üzerine sürün ve 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve kepçeyle şerbeti üzerine azar azar döküp soğuk olarak servis yapın.

Afiyet olsun...

Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı
KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 30 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 120 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR