Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.727 kez
Yayın Tarihi: 03.06.2018 Pazar 10:32:04
PAYLAŞ

Ricotta'lı Mandalina Paluze

Malzemeler

2 litre mandalina suyu
1 kg mandalina
150 g mandalina reçeli
50 g hindistancevizi (rendelenmiş)
100 g fındık
100 g ayıklanmış antepfıstığı
100 g temizlenmiş badem
50 g kaju
50 g kuş üzümü
50 g sultani kuru üzüm
50 g nişasta
300 g Ekici Ricotta
Az miktarda kurutulmuş lavanta

Paluze, sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak, serin bir tatlı. Hele Bodrum’un kendine has aromasıyla dikkat çeken mandalinalarıyla hazırlanan paluzenin tadına doyamayacaksınız.

Hazırlanışı


Mandalinaları küçük küçük parçalara ayırın. Ricotta hariç, tüm malzemeleri mandalina suyunun içerisine ilave edin. Karışımı sürekli karıştırarak kaynatıp, koyu kıvam alıncaya kadar pişirin. Ardından küçük kalıplara döküp buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Servis yapacağınız zaman ricotta'yı mikserle karıştırarak yumuşatın. Kalıplardan çıkardığınız paluzelerin yanına 1 kaşık ricotta koyarak servis edin.

Afiyet olsun...

Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı
KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 10 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 30 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR