Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.745 kez
Yayın Tarihi: 27.06.2018 Çarşamba 14:14:34
PAYLAŞ

Peynirli Kadayıf

Malzemeler

  • 1,5 kg kadayıf teli
  • 1 kg Ekici Ricotta
  • 200 g Ekici Tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pekmez
  • 200 g Antep fıstığı

Şerbet için
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • 7-8 damla limon suyu

Hazırlanışı

Çok geniş olmayan bir tepsi içerisine pekmezi ekleyerek belirtilen yağ miktarının yarısıyla tepsiyi iyice yağlayın. Kadayıf tellerini iki eşit parçaya bölerek yarısını tepsinin alt kısmına serin. Üstüne ricotta'yı serpin. Arzu ederseniz peynirin üzerine bir miktar fıstık ekleyin. Kalan diğer kadayıf tellerini tepsinin üst kısmına sererek elinizle hafifçe bastırıp ezin. Ocakta etrafına gerekiyorsa yağ vererek, çevire çevire yakmadan pişirin. Kadayıfı çevirerek pişirme işlemini iki yüz için de uygulayın. Ayrı bir tarafta şerbet malzemelerini iyice kaynatın ve soğuyan kadayıfın üzerine kaynamış şerbeti döküp, antep fıstıklarıyla süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun...


Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı 
 

KAÇ KİŞİLİK 6 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 45 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR