Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.710 kez
Yayın Tarihi: 27.06.2018 Çarşamba 10:09:55
PAYLAŞ

Peynir Helvası

Malzemeler

  • 100 g süt
  • 500 g Ekici Lor Peyniri
  • 100 g Ekici Tereyağı
  • 150 g irmik
  • 600 g toz şeker
  • 1 paket vanilya


Sarı rengini vermek için

  • 2 adet organik yumurta sarısı

Hazırlanışı

Süt, tuzsuz lor peyniri, yumurta sarısı ve tereyağını tencereye koyun. Lor ufalanıncaya kadar elinizle ezin. Ocağa alıp kaynayana kadar bir kevgir yardımıyla karıştırın. Kaynayan karışıma irmik ilave edip 2-3 dakika daha çevirdikten sonra üzerine toz şeker ve vanilya ekleyerek karıştırın. Ocaktan alıp soğutarak servis edin.
 

Afiyet olsun...


Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı

KAÇ KİŞİLİK 5 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 5 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 20 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR