Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.800 kez
Yayın Tarihi: 05.01.2018 Cuma 10:42:52
PAYLAŞ

Muskatlı ıspanak topu eşliğinde tavşan pirzola

Tavşan eti diyabet hastaları, kalp hastaları gibi kişilerin özel diyetleri için uygundur, diğer etlere göre daha düşük kalori değerindedir.

Malzemeler:

Ana Malzemeler:

  • 100g Tavşan Pirzola
  • 50g Tavşan But
  • 10g Pancar Püresi
  • 5g Meksika
  • Fasulyesi

PORTAKALLI PATATES PÜRESİ

  • 40g Patates
  • 3g Krema
  • 150g Ispanak
  • 1g Sarımsak
  • 5g Tuz
  • 15g Tereyağı
  • 2g Portakal Kabuğu
  • Rendes
  • 1g Değirmen Karabiber,
  • 10g Arpacık Soğan
  • 1g Toz Muskat
  • 1g Guar-gam
  • CİĞER MOUSSE (POŞE)
  • 15g Kaz Ciğeri
  • 5g Tuz
  • 5g Yumurta Beyazı

CİĞER MOUSSE

Kaz ciğeri, yumurta beyazı ve tuz blenderda çekildikten sonra içerisine krema ilave edilerek mus elde edilir. Tavşan but kemiğinden sıyrılarak hafif şekilde dövülerek açılır, tuz ve karabiberle marine edilir. Çıkarılan kemik ise sunum için saklanır. * Tezgah streç film serilerek et üzerine alınır. İçine hazırlanan ciğer mus top şeklinde sarılır ve 6-8 dk kadar poşe edilir.

PORTAKALLI PATATES PÜRESİ

Patates haşlanarak krema, tuz, tereyağı ve portakal kabuğu rendesi ilave edilerek püre haline getirilir. Ispanak, sarımsak ve arpacık soğan ile haşlandıktan sonra suyu iyice sıkılarak çok ince olacak şekilde doğranır. Muskat tereyağı, tuz ve karabiberle lezzetlendirilerek püre elde edilir. İçine guar-gam ilave edilerek şekillendirilir.

SERVİS

Önceden ısıtılmış tavaya tereyağı koyularak eritilir. Tavşan pirzolası tavaya alınarak tuz ve karabiber ilave edilir. Her tarafı özenle pişirildikten sonra önceden poşe edilen mus dolgulu tavşan but tavaya alınarak sotelenir. Soteleme işlemi bittikten sonra ayırmış olduğumuz but kemiğini özenli bir şekilde ete batırırız. Servis edilecek tabağın altına pancar püresi çekilerek dekore edilir. Meksika fasulyesi ve hazırlanan püreler eşliğinde servise sunulur.
 

Tarif: Tüyap Palas Yiyecek İçecek Direktörü Erdem Dırbalı

KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 20 Dakika
GENEL YORUM

80/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR