Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.749 kez
Yayın Tarihi: 05.06.2018 Salı 10:28:36
PAYLAŞ

Mandalinalı ve Peynirli Ayva Dolması

Malzemeler

3 adet ayva
600 g kuşbaşı kuzu eti
100 g arpacık soğan
5-6 diş sarımsak
300 g Ekici Kaşar Peyniri
1 adet mandalina

Bodrum mandalinasının enfes aroması, kuzu etli ayva dolmasını bir şölen yemeğine dönüştürüyor.

Hazırlanışı


Ayvaları ortadan ikiye bölerek çekirdeklerini çıkarıp ortasını temizleyin. Çıkardığınız çekirdekleri bir tabakta biriktirin. Temizlediğiniz ayvaları bir tepsiye yerleştirin. Üzerine bir tutam tuz ve çekirdeklerini serpip pişirmeye başlayın. Diğer tarafta kuzu etlerini bir tencereye alıp kısık ateşe koyun; suyunu bırakınca soğan ve sarımsakları ilave edin ve birlikte ağır ağır pişirin. Etler istenilen kıvama gelince ayvaları iç tarafları yukarı bakacak şekilde ayrı bir tepsiye dizin. Ayvaların ortasına etleri yerleştirin ve etin suyunu mandalinanın suyu ile karıştırarak etlerin üzerine gezdirin. Ayva büyüklüğünde kesilmiş kaşar peynirlerini ayvaların üzerine kapatın ve önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Ayva dolmasının yanına firik pilavı çok yakışacaktır. İkisini
birlikte servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı
KAÇ KİŞİLİK 3 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 15 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 45 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR