Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.502 kez
Yayın Tarihi: 28.06.2018 Perşembe 15:43:39
PAYLAŞ

Klasik Beyaz Peynirli Mutancana

Malzemeler

  • 750 g kuzu eti
  • 100 g arpacık soğan
  • 40 g soyulmuş iç badem
  • 40 g kuru kayısı
  • 25 g kuru üzüm
  • 40 g kuru mürdüm eriği
  • 2 yemek kaşığı Ekici Tereyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • 2 su bardağı sıcak su


Sos için

  • 1 adet kuzu kemiği
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1-2 adet defne yaprağı
  • 60 g Ekici Klasik Beyaz Peynir
  • 50 g Ekici Tereyağı
  • 50 g un
  • 20 ml süt
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

İç pilav için

  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı
  • çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı
  • Ekici Tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 su bardağı sıcak su


Hazırlanışı

  • Bir tencereye tereyağını koyup eritin. Eriyen tereyağına etleri ekleyerek, etler suyunu çekene kadar kavurun. Arpacık soğanları da koyup kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyip kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Eriği, üzümü, bal ve tuzu da ilave edip 5 dakika daha pişirin. Ayrı bir tavada sıcak suda haşlanmış badem ve jülyen doğranmış kayısıları soteleyip etlere ilave edin ve ateşten alın.
  • Sos için büyük bir tencereye kemikleri, soğanı, havucu ve defne yaprağını koyun. Üzerine 1,5 litre su ekleyip 1,5 saat kaynattıktan sonra süzüp ayrı bir yere alın. Bir tencerede tereyağını eritin. İçerisine unu da koyup kavurun. Salçayı ve rendelediğiniz sarımsağı da ilave edip karıştırmaya devam edin. Sütü, beyaz peyniri ve kemik suyunu da ekleyip sosu iyice çırpın.
  • İç pilav için bir tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup karıştırın. Daha sonra sırasıyla piyazlık doğradığınız soğanları, dövülmüş sarımsak ve çam fıstığını ekleyip soğanlar pembeleşene kadar kavurun. Yıkadığınız pirinçleri kavrulan soğanların üzerine ilave edip kavurmaya devam edin. Kavrulan pirinç karışımına suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin ağzı kapalı olacak şekilde pilavı pişirip demlenmeye bırakın. Demlenen pilavın üzerine, önceden pişirdiğiniz kuru meyveli eti ekleyin. Son olarak hazırladığınız peynirli sosu da mutancananın üzerine gezdirip servis edin.


Afiyet olsun...

Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı

KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 30 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 25 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR