Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.775 kez
Yayın Tarihi: 27.06.2018 Çarşamba 10:18:25
PAYLAŞ

Kaşarlı Mantarlı Güveç

Malzemeler

  • 400 g kültür mantarı
  • 200 g istiridye mantarı
  • 200 g kestane mantarı
  • 3 adet biber
  • 50 g zeytinyağı
  • 150 g Ekici Kaşar Peyniri
  • 50 g Ekici Tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yaprak fesleğen
  • 3 adet domates
  • Birer tutam tuz, karabiber, sebzeli çeşni

Hazırlanış
  • Kültür mantarı, istiridye mantarı ve kestane mantarını çatala gelecek şekilde küp küp doğrayın.
  • Biberleri ayrı bir yerde, jülyen şeklinde hazırlayın.
  • Biberleri, zeytinyağını, tereyağını ve sarımsakları bir tavaya koyup kokuları birbirine karışana kadar çevirin.
  • Üzerine fesleğenleri elinizle koparıp ilave edin ve mantarları ekleyin.
  • Karışıma küp doğranan domatesleri de katın.
  • Tuz, karabiber, sebze çeşni ile lezzetlendirip güveçlere alın.
  • Üzerine kaşar peyniri ekleyerek fırına verin. Sıcak servis edin.


Afiyet olsun...

Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı

KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 10 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 20 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR