Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.827 kez
Yayın Tarihi: 01.06.2018 Cuma 14:19:21
PAYLAŞ

Kaşar Peynirli ve Kıymalı Fırın Makarna

Malzemeler

1 paket fırın makarna
150 g dana kıyma
200 g Ekici Kaşar Peyniri
Birkaç dal maydanoz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Tuz


Beşamel sos için

30 g Ekici Tereyağı
30 g un
500 ml süt
Yarım kuru soğan
3 adet karanfil
1 adet defne yaprağı
Muskat
Tuz, karabiber

Fırın makarna Kıbrıs’ta en sevilen yemeklerden biri.

Hazırlanışı


Makarnayı diri kıvamda haşlayıp süzün. Süzdüğünüz makarnaya yarım çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyip harmanlayın. Diğer tarafta maydanozu doğrayın. Yağsız tavada kıymayı kavurup soğumaya bırakın. Harmanladığınız makarnaya kıyma ve maydanoz ekleyip karıştırın. Derin bir fırın kabına makarna karışımını
koyun. Beşamel sos için karanfiller ile defne yaprağını soğana saplayın. Süte koyup kaynatın, kaynayınca bir kenarda soğumaya bırakın. Unu tereyağında kavurun, soğutun. Sütü süzün ve soğumuş una azar azar yedirerek orta ateşte koyulaşana kadar pişirin. Tuz, karabiber ve çay kaşığı ucu kadar rendelenmiş muskat ile lezzetlendirin. Beşamel sosu fırın makarnanın üzerine dökün. Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini ekleyerek 180 dereceye ayarlı fırına verip 6-7 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun...

Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı
KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 45 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR