Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.742 kez
Yayın Tarihi: 04.06.2018 Pazartesi 10:37:09
PAYLAŞ

İzmir Tulum Peynirli Bodrum Otları

Malzemeler

1 kg mevsimine göre karışık Bodrum otları
2 adet kuru soğan
3 kaşık zeytinyağı
3 mandalina kabuğu rendesi
300 g Ekici İzmir Tulum Peyniri
Tuz, karabiber

Bodrum’un köylerinde kurulan pazarlarda, mevsimine göre daima taze ot bulursunuz.

Hazırlanışı


Pazardan aldığınız taze otları önce güzelce yıkayın. Sonra ince ince doğrayın. Ardından piyazlık doğradığınız soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulan soğanların üzerine otları, mandalina kabuğu rendesini, tuz ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Piştikten sonra üzerine tulum peynirini rendeleyip servis edin.

Afiyet olsun...

Kaynak: Ekici Lezzet Hikayeleri Kitabı
 
KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 10 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 25 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR