Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.546 kez
Yayın Tarihi: 29.06.2018 Cuma 18:10:44
PAYLAŞ

Ispanaklı Kiş

Malzemeler:

Hamuru için:

  • 160 gr un
  • 30 gr tereyağ
  • 5 gr tuz
  • 100 ml su
  • 10 gr yoğurt

Ispanak dolgusu için:

  • 200 gr PINAR LABNE
  • 1 demet ıspanak
  • 5 gr tuz
  • 1 adet havuç
  • 300 gr hellim peyniri
  • 10 gr zeytinyağı
  • 5 gr pul biber
  • 5 gr karabiber
  • 1 adet yumurta
Hazırlanışı:

Hamur için bütün malzemeleri soğuk olmalarına dikkat ederek bir blenderda karıştırın. Parmak uçlarınızla da yoğurabilirsiniz. Hazır olan hamuru streç filme sarıp buzdolabında 10-15 dakika bekletin.

Bir tencereye zeytinyağını alın ve ıspanakları soteleyin, baharatlarla tatlandırın. Pişip soğuduktan sonra ayrı bir kapta PINAR LABNE ve yumurtayı çırpın. Ispanağın üzerine ekleyip karıştırın.

İnce açtığınız hamuru kalıba alın ve üzerini çatalla delin. Ispanaklı karışımı üzerine ilave edin. Hellim peynirini de küp küp doğrayarak kişinizin üzerine serpiştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis edin.


Afiyet olsun...

KAÇ KİŞİLİK 2 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 10 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR