Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.766 kez
Yayın Tarihi: 09.02.2018 Cuma 16:36:57
PAYLAŞ

Isırgan otlu sultan yemeği

Malzemeler

  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • Kereviz sapı
  • Kabak
  • 1 adet domates
  • Kuşbaşı et
  • Isırgan otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Et suyu
  • Yarım limon

Yapılışı:

Bir tencere alın, sıvı yağ ile yağlayın. Yağ ısındıktan sonra limonda terbiye ettiğiniz eti atın. Karabiber ve pul biber ekleyin.  Her tarafı kahverengileşinceye kadar karıştırarak pişirin. Piştikten sonra bir tabağa alın. Soğan, havuç, kabak ve kereviz saplarını ince ince doğrayın ve bir kenara ayırın. Bir kap alın ve ısırgan otunu koyun. Üzerine bir su bardağı sıcak su ekleyin ve demlenmeye bırakın. Demlendikten sonra süzün. İnce ince doğradığınız soğan, havuç ve kereviz saplarını eti pişirdiğiniz tencereye koyun. Önce tuz ve karabiber, ardından sıvı yağ ve tereyağı ekleyin. Biraz piştikten sonra ince ince doğradığınız kabakları ve eti ilave edin. Kırmızı mercimek, ısırgan otu suyu ve et suyunu ekledikten sonra, en son doğradığınız domatesi de katın ve pişmeye bırakın.

Afiyet olsun.

KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 40 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 25 Dakika
GENEL YORUM

90/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR