Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.810 kez
Yayın Tarihi: 19.06.2018 Salı 18:00:49
PAYLAŞ

Hatay'ın Tavuklu Çevirme Pilavı

Malzemeler:
  • 3 adet kemiksiz tavuk but eti (kuşbaşı doğranacak)
  • 2 su bardağı basmati pirinç (veya lüks baldo pirinç)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet ince uzun havuç

Baharat Karışımı:
  • 1 çay kaşığı toz köri, tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz, karabiber
  • Varsa 1 çay kaşığı yenibahar

Ayrıca:
  • Yaklaşık 4 su bardağı sıcak su
  • 100 gr tereyağı

Yapılışı:
  • Baldo pirinci tuzlu kaynar suda 1 saat bekletin. Eğer basmati kullanacaksanız sadece yıkayıp süzün. Yayvan olmayan, yüksek orta boy teflon tencereye tavukları koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavurun ve ocaktan alın. bir kabın içine süzülmüş pirinci ve rende havuçları koyun. Baharatları atıp kaşıkla iyice karıştırın. Sonra da bu baharatlı pirinci etlerin üzerine yerleştirin. Şimdi tencereyi tekrar ocağa, orta ısılı ateşe koyun. Sıcak suyu tenceernin kenarından yavaşça içine aktarın. tereyağını fındık kadar parçalar şeklinde dağıtın. Tencerenin kapağını kapatıp kaynayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocak alıp demlendirin. Bir tepsiye ters çevirip servise sunun. Üzerini kavrulmuş badem ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Kaynak: Şenpiliç
 
KAÇ KİŞİLİK 5 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 30 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 45 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR