Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.548 kez
Yayın Tarihi: 23.03.2018 Cuma 13:28:14
PAYLAŞ

Ekşi Kremalı Kek

MALZEMELER

  • 1,5 su bardağı PINAR Ekşi Krema
  • 100 gr PINAR Tereyağı
  • 3 adet yumurta
  • 200 gr bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı sıcak süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • PINAR Çikolata Sosu
  • Bitter çikolata

YAPILIŞI

Çikolatayı parçalayın. Sütü ısıtıp parçalanmış çikolatayı ve kakaoyu sütün içine atıp karıştırın. Bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış PINAR Tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. PINAR Ekşi Krema’yı da ekleyin. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin. Soğuyan çikolatalı sütlü karışımı da kek harcına ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına koyun. 175 derecede ısınmış fırına keki koyup 40-50 dk pişirin. Kek piştiğinde fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Soğuyunca kalıptan çıkartıp servis tabağına alın. Üzerine dilediğiniz kadar PINAR Çikolata Sosu ve bitter çikolata koyarak dilimleyip servis edin.

KAÇ KİŞİLİK 10 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 25 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 45 Dakika
GENEL YORUM

95/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR