Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.884 kez
Yayın Tarihi: 23.01.2018 Salı 14:57:48
PAYLAŞ

Dil Söğüş

Malzemeler:
  • 1 adet soğan
  • 1 adet büyük havuç
  • 1 - 1,5 kg. dana dili
  • Maydanoz sapları
  • Tane karabiber
  • Defne yaprağı
  • Tuz

Servisi için;

  • Soğan piyazı (Maydanozlu
  • soğan)
  • Kekik
  • Kimyon
  • Pul biber

Yapılışı:

Dili iyice yıkayarak pişirmeden önce en az yarım saat soğuk suda bekletin. Tencereye dili koyup, üzerine kabaca doğranmış soğan, havuç, defne yaprağı, tane karabiber, maydanoz sapı ve az tuz ekleyin. Üzerine çıkacak kadar su koyup, kaynayınca altını kısarak 2 saat haşlayın. Dili ılınması için tencereden alın. Suyunu dökmeyin, süzerek ayrıca başka yemeklerde kullanabilir, mesela dil suyuna pilav yapabilirsiniz. Dil henüz ılıkken, üstündeki derisini soyun. İnce dilimlere ayırın. Yanında maydanozlu soğan, kekik, kimyon ve pul biber ile servis edin. Dilerseniz pide içinde sandviç gibi ya da pilavın üzerinde ana yemek olarak çeşitli şekillerde servis edebilir, yaratıcılığınızı kullanıp farklı tatlarla da harmanlayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 60 Dakika
GENEL YORUM

90/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR