
Dana Rosto Tarifi
Malzemeler
1,2 kg Dana Nuar
Zeytinyağı
250 ml Et suyu
200 gr Yaban Havucu, boyuna kesilmiş
4 Şalgam, dörde bölünmüş (yerine patates kullanılabilir)
100 gr Kereviz, küp şeklinde doğranmış
200 gr Bebek Havuç, kabuğu soyulmuş
500 gr Tatlı Patates, büyük parçalar halinde kesilmiş
4 Biberiye dalı
Tuz ve Karabiber
Yapılışı
1. Etin fazla yağını kesip çıkarın. Pişerken şeklini koruması için eti mutfak ipiyle sabitleyin.
2. Biraz zeytinyağını tencerede ısıtın ve etin her tarafı iyice kızartın. Ardından eti tencereden alın, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
3. Sebzeleri etin suyuyla aynı tencerede soteleyin. Gerekirse biraz daha yağ ekleyin. Sebzeleri tencereden alın. Sosu yarıya kadar çektirin ve et suyunu ekleyin. Sonra eti tencereye geri koyun. Kapağı kapalı yaklaşık 1½–2 saat fırında pişirin.
4. Daha sonra, kızarmış sebzeleri biberiye ile birlikte tencereye koyun ve kapağı tekrar kapatın. Bir saat daha pişirin. 15 dk. sonra kapağı açın. Et ve sebzeler, zaman geçtikten sonra hala yeterince kahverengi değilse, fırın sıcaklığını 220 °C'ye yükseltin ve istenen kızartma seviyesine ulaşıncaya kadar bekleyin.
5. Eti ve sebzelerin 3/4'ünü tencereden çıkarın ve önceden ısıtılmış büyük bir tabağa koyun. Folyo ile örtün ve dinlenmeye bırakın.
6. Kalan sıvıyı sebzelerle birlikte blenderdan geçirip püre haline getirin. Ardından tencereyi tekrar ocağın üzerine koyup, kaynatın ve sos güzel bir kıvama gelinceye kadar suyunu çektirin.
7. Sosu tadın. Ardından eti ve sebzeleri tencereye geri koyun. Taze biberiye ile süsleyin ve taze baget ekmek ile servis yapın.