Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.670 kez
Yayın Tarihi: 16.07.2018 Pazartesi 13:13:19
PAYLAŞ

Dana Rosto Tarifi

Malzemeler

1,2 kg Dana Nuar

Zeytinyağı

250 ml Et suyu

200 gr Yaban Havucu, boyuna kesilmiş

4 Şalgam, dörde bölünmüş (yerine patates kullanılabilir)

100 gr Kereviz, küp şeklinde doğranmış

200 gr Bebek Havuç, kabuğu soyulmuş

500 gr Tatlı Patates, büyük parçalar halinde kesilmiş

4 Biberiye dalı

Tuz ve Karabiber

Yapılışı

1. Etin fazla yağını kesip çıkarın. Pişerken şeklini koruması için eti mutfak ipiyle sabitleyin.

2. Biraz zeytinyağını tencerede ısıtın ve etin her tarafı iyice kızartın. Ardından eti tencereden alın, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

3. Sebzeleri etin suyuyla aynı tencerede soteleyin. Gerekirse biraz daha yağ ekleyin. Sebzeleri tencereden alın. Sosu yarıya kadar çektirin ve et suyunu ekleyin. Sonra eti tencereye geri koyun. Kapağı kapalı yaklaşık 1½–2 saat fırında pişirin.

4.  Daha sonra, kızarmış sebzeleri biberiye ile birlikte tencereye koyun ve kapağı tekrar kapatın. Bir saat daha pişirin. 15 dk. sonra kapağı açın. Et ve sebzeler, zaman geçtikten sonra hala yeterince kahverengi değilse, fırın sıcaklığını 220 °C'ye yükseltin ve istenen kızartma seviyesine ulaşıncaya kadar bekleyin.

5. Eti ve sebzelerin 3/4'ünü tencereden çıkarın ve önceden ısıtılmış büyük bir tabağa koyun. Folyo ile örtün ve dinlenmeye bırakın.

6. Kalan sıvıyı sebzelerle birlikte blenderdan geçirip püre haline getirin. Ardından tencereyi tekrar ocağın üzerine koyup, kaynatın ve sos güzel bir kıvama gelinceye kadar suyunu çektirin.

7. Sosu tadın. Ardından eti ve sebzeleri tencereye geri koyun. Taze biberiye ile süsleyin ve taze baget ekmek ile servis yapın.

KAÇ KİŞİLİK 6 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 45 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 30 Dakika
GENEL YORUM

100/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR