Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.518 kez
Yayın Tarihi: 07.09.2018 Cuma 10:11:20
PAYLAŞ

Boeuf Bourguıgnon

Julia & Julie filmi ile ünlenen Boeuf Bourguignon, Fransa’nın çok bilinen ve en çok yapılan geleneksel Fransız yemeklerindendir. Ünlü et yemeklerinden olan Boeuf Bourguignon, etin kırmızı şarap ve et suyu ile kısık ateşte pişirilmesi ile yapılıyor. Ayrıca ete sarımsak, soğan, mantar ve diğer taze bitkiler eklenerek lezzetlendiriliyor.

Malzemeler

6 dilim dana antrikot

½ yemek kaşığı sızma zeytinyağı

1 dilimlenmiş büyük havuç

1 dilimlenmiş büyük beyaz soğan

1 tutam kaya tuzu ve taze çekilmiş biber

2 yemek kaşığı un

3 bardak kırmızı şarap

1/2 su bardağı et suyu

1 çorba kaşığı salça

2 ezilmiş karanfil

Sarımsak

1 çay kaşığı kekik

2 adet ufalanmış defne yaprağı

24 küçük arpacık soğan

½ çorba kaşığı tereyağı

150 gr taze mantar

Yapılışı

Dana antrikotları 10 dakika tavada soteleyin. Sotelediğiniz antrikotları daha iyi karamelize olması için 230 derece fırında 15 dk daha pişirin. Tencereye havuç, soğan ve arpacık soğanları alarak tereyağında iyice kavurun. Fırından çıkan antrikotları sebzelerle birlikte tavada un ile kavurun, baharatları ekleyin. Şarap ile bağlayın. Mantarları da ekleyip suyunu çekene kadar kaynatın. Afiyet olsun.

KAÇ KİŞİLİK 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 45 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 25 Dakika
GENEL YORUM

100/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR