Kategori: YEMEK TARİFLERİ
Okuma: 1.485 kez
Yayın Tarihi: 05.01.2018 Cuma 10:28:34
PAYLAŞ

Adaçayı ve Limon Soslu Deniz Levreği

Malzemeler:

  • 1 Adet Deniz Levreği Fileto
  • 4 Adet Kuşkonmaz
  • 2 Adet Kabak
  • 5 Yaprak Taze Fesleğen
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Adet Limon
  • 50g Tereyağı
  • 100g Krema
  • 1 Tutam Tuz
  • Karabiber
  • Yarım Çay Kaşığı Kuru Adaçayı

Yapılışı:

Öncelikle levreği iki eşit parçaya bölüyoruz. Deri üzerinde kalacak pulları alıyoruz. Derili tarafa iki üç kesit atıyoruz. Suyunun kaybolmaması için, tavaya tereyağı koyup iki tarafını hafif pişiriyoruz. Sonra fırına veriyoruz. Balık pişerken, kuşkonmazları hafif haşlıyoruz. Kabağın iç beyazlarını alıp dış kısımları haşlıyoruz.

Sos için:

Küçük bir tavaya tereyağı ve adaçayını koyup, limon suyu ve kremayı ekleyerek çok hafif kavuruyoruz. Hafif kaynatıyoruz ve baharatlarını ilave ediyoruz. Pişen balığımızı servis tabağına aldıktan sonra sosu ve garnitürleri yerleştirip servis yapıyoruz.


 

Tarif: Executive Şef Ayvaz AKBACAK


 

KAÇ KİŞİLİK 3 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ 20 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ 20 Dakika
GENEL YORUM

90/100

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR