Kategori: RÖPORTAJ
Okuma: 2.709 kez
Yayın Tarihi: 05.06.2018 Salı 17:34:32
PAYLAŞ

Güne lezzetli bir başlangıç

Merhaba, günün her saati lezzetli başlangıçlar yapabileceğiniz enfes lezzetleriyle dikkat çeken Cookshop’dayız. Yanımızda Cookshop’un İçecek Gurubu Müdürü Özgür Kızıl var.
Özgür Bey, yeme içme sektörüne nasıl giriş yaptınız?

Sektöre giriş hikayem şöyle başladı: Aile büyüklerim bu sektörde çalışıyordu. Ben de küçük yaşta, 1997 yılında çalışmaya başladım. Sektörün aslında ne kadar renkli ve hareketli bir dünyası olduğunu görünce işime daha çok bağlandım. Başarımın arttığını görünce daha mutlu bir şekilde çalıştım. Bu da mesleğimin sürdürülebilir olmasını sağladı. Bu şekilde özetleyebilirim.

Cookshop’un kuruluşundan bugüne uzanan başarı hikayesini öğrenebilir miyiz

Cookshop, 2018 yılının ilk ayında 10. yılını kutladı. Bu 10 yıllık serüvende; gerek insanların içini ısıtan konsepti, gıda ve ürün kalitesinden ödün vermeyişi, gerek misafirlerini kendi aile bireyleri gibi görmesiyle Türkiye’nin sayılı markaları arasına girmiş bulunuyor. Bu unsurların dışında; bu başarının en önemli mimarı Sayın Ayşe Kazancı olmuştur.

Cookshop ile siz nasıl tanıştınız?

Cookshop ile tanışmam, öncelikle misafir olarak işletmeyi ziyaret edip lezzetlerini tatmamla birlikte oldu. Zaten sektörün yakından takip ettiğim, yeme içme anlamında başarılı bulduğum bir markasıydı. 2016 yılında İçecek Departmanı’nda Yönetici pozisyonunda ihtiyaç doğmasıyla birlikte Cookshop’ta görevimi icra etmeye başladım.

İçecek Grubu Müdürü olarak Cookshop’ta ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Cookshop’un tüm şubelerinde misafirlerimize sunmuş olduğumuz içecek ürünlerinin standardizasyonunu sağlamak, gıda üretici firmalarına tarafımca hazırlanmış olan reçetelerle, Cookshop’a özgü tatlar oluşturmak, gıda üreticisi firmalarla beraber üretim aşamalarında bulunmak, gıda firmalarından tarafımıza gelmiş olan ürünlerin tat ve kalite sürdürülebilirliğinin ve personellerimizin eğitiminin sağlanması olarak özetleyebilirim.

Markanızı ileri bir noktaya taşımak için neler yapıyorsunuz? Cookshop’a ne gibi katkılarınız oluyor?

Cookshop benim için bir kitap yazmaya benziyor. Bir kitap yazarken; okuyucularınıza heyecan verici, sürükleyici ve lezzet verici bir şeyler sunmanız gerek. Ben Cookshop’u bir parçam gibi hissediyorum ve parçamın neler istediğini iyi anlamaya çalışıyorum. Çoğu zaman gıda firmalarıyla üretimde bulunuyorum. Örnek verecek olursam; Espresso çekirdeğini burada kendim kavurup hazırlayarak misafirlerimizin beğenisine sunuyorum.

Cookshop’un tüm departmanlarında çalışan ekip arkadaşlarımız dünyada sektörümüzle ilgili çalışmaları yakından takip ediyorlar. Bunları Cookshop’un ilke ve prensiplerine göre süzgeçten geçirip markamızın bünyesine ekliyoruz. Tüm departmanlarımızda çalışan ekip arkadaşlarımız çok titiz ve hassas davranıyorlar. Misafirlerimizi özel hissettirecek hiçbir detayı gözden kaçırmıyoruz.

İstanbul’da 10, İstanbul dışında 4 ve yurt dışında 2 tane şubeniz var. Geleceğe yönelik ne gibi hedefleriniz var?

Cookshop profesyonel bir ekiple, kalite çizgisini bozmadan emin adımlarla ilerliyor. Çok büyümenin getirmiş olduğu artıların dışında, çok büyük eksileri de söz konusu. Bu nedenle Cookshop emin adımlarla yavaş yavaş ilerleyen bir işletme. Kalite çizgimizi asla bozmamak için yavaş yavaş büyüyoruz. Şube sayımıza yenileri eklenecek, ayrıca farklı konsept çalışmalarımız da var.

Mutfak, şarap ve kahve konularında özel çalışmalarınız var değil mi? Bu çalışmalardan bahseder misiniz?

Türkiye’ye gastronomi sözcüğünü getirmiş ve ilerlemesine katkıda bulunmuş olan değerli büyüklerimizle beraber Türkiye’nin kültürünü dünyaya yayma gayretini gösteriyoruz. Bağ ve bağcılık alanlarında sektörün profesyonellerinden oluşan bir tadım heyetimiz var. Kahve konusunda da Türkiye’nin pek çok noktasında değerli dostlarımıza ait kahve atölyeleri var. Bu atölyeler aracılığıyla kahve kültürünü Türkiye’de yayma çabası içindeyiz.

Son olarak Food Time Dergisi ve GidaGundemi.com sitesi takipçilerine neler söylemek istersiniz?

Cookshop’un mükemmel lezzetlerini denemelerini, evlerindeki rahatlığı aratmayacak hizmet aşkımızı görmelerini tavsiye ediyorum. Misafirlerimiz bizim için çok değerli. Tüm ekibimizle birlikte misafirlerimizin hizmetindeyiz.
food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR