Zeytin tutkusu ile geçen 25 yıl

Türk gıda sektöründe çeyrek asrı deviren Fora Zeytin, 6 – 9 Mart 2019 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen OLIVTECH 2019 “9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı”na katıldı.
Kategori: HABERLER
Okuma: 1.761 kez
Yayın Tarihi: 11.03.2019 Pazartesi 16:04:59
PAYLAŞ

Çeyrek asrı geçen süredir milyonlarca tüketiciye zeytin ve zeytinyağı çeşitlerini buluşturan Fora Zeytin, 25 yıldır süren zeytin tutkusunu da fuarda katılımcılar ile paylaştı. Birbirinden lezzetli zeytin ve zeytinyağı çeşitleri ile fuarda yerini alan Fora Zeytin, yerli ve yabancı sektör profesyonellerinden tam not aldı.

Türkiye’den ve dünyadan zeytin ve zeytinyağı üreticilerini buluşturan OLIVTECH 2019’a, Türkiye’nin önde gelen zeytin üreticisi Fora Zeytin katıldı. İzmir’de 6 – 9 Mart 2019 tarihleri arasında düzenlenen OLIVTECH 2019 “GURME iZMİR” 9. Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ve Teknolojileri Fuarı, Türkiye’nin en yeni ve en modern fuar merkezinde kapılarını tüm dünyaya açtı.  

Gıda sektöründen yerli ve yabancı sektör profesyonellerini ve tüm zeytinseverleri buluşturan fuarda, Fora Zeytin geniş stant alanında ziyaretçilerini ağırladı. Zengin çeşitlerinden sele, kırma, çizik, fit, az yağlı, az tuzlu ve zeytinyağı ürünlerini tanıtan Fora Zeytin, katılımcılardan tam not aldı. 

ZEYTİN TUTKUSU İLE GEÇEN 25 YIL 

Fora Zeytin Fabrika Müdürü Taner Yıldırım ve Pazarlama Müdürü Ayşegül Arkök Tüfekci, Olivtech kapsamında gerçekleşen Gurme Sohbetler’de sofralık zeytin ile ilgili yıllara dayanan deneyimlerini ziyaretçiler ile paylaştı. 1994’de kurulan ve 25. Yılını kutlayan Fora Zeytin’in Fabrika Müdürü Taner Yıldırım, yüksek kapasitesi, geniş ürün gamı, ülke çapında yaygın dağıtımı ve başarılı ihracat rakamları ile şirketin zeytine olan tutkusunu anlattı. Doğadan aldığını doğaya geri verme hedefiyle, güneş enerjisi ile çalışan Fora Zeytin fabrikasından ve atık tesisleri ile çevreye saygılı üretimden bahsetti. Yerli ve yabancı yoğun katılımın olduğu sunumda Pazarlama Müdürü Ayşegül Arkök Tüfekci ise dünyadaki ve Türkiye’deki sofralık zeytin tüketimi ile ilgili bilgileri ve araştırma sonuçlarına dayanarak tüketici tercihlerini anlattı. Zeytin faydalarını da vurguladığı sunumda, Türk halkının en çok siyah zeytini sevdiği ve ayda ortalama 27 gün zeytin tükettiği gibi bilgileri paylaştı. 

KALİTE UYGUNLUK BELGESİ 

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi (UZZK) tarafından, habersiz toplanan numunelerin test edilmesi suretiyle yapılan denetimlerde Türk Gıda Kodeksine uygun olduğu tespit edilen Fora Zeytin,  her yıl olduğu gibi bu yıl da “Kalite Uygunluk Belgesi”ne layık görüldü. 



 

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR