Yılbaşı sofralarına özel

Bir Lesaffre markası olan Yuva, yeni yıl kutlamalarının olmazsa olmazı yılbaşı sofralarını, damakları şenlendiren Kıymalı Turta tarifiyle taçlandırıyor.
Kategori: HABERLER
Okuma: 2.227 kez
Yayın Tarihi: 17.11.2018 Cumartesi 16:06:18
PAYLAŞ

Ev hanımlarının mutfaktaki en büyük yardımcısı Yuva, yeni yıla zengin bir yılbaşı sofrası kurarak, yakınları ve sevdikleriyle girmek isteyenler için eşsiz bir tarif veriyor. Alışılagelmiş turtaların dışına çıkan, farklı lezzetiyle damakları şenlendiren Kıymalı Turta hem damağa hem göze hitap ederken, yeni yılda yeni tatlar keşfetmek isteyen lezzet tutkunlarına enfes bir seçenek sunuyor. 

İşte Yuva’dan yılbaşına özel Kıymalı Turta tarifi… 

MALZEMELER
(4 kişilik)

Hamur:
• 1/2 paket Yuva 42g Yaş Maya veya 2 tatlı kaşığı Yuva 100g Aktif Kuru Maya
• 2.5 su bardağı un (275 g) 
• 1 su bardağından az 3/4 su (155 g)
• 1 çay kaşığı tuz (5 g) 
• 1/2 kahve fincanı zeytinyağı (30 g)

Garnitür:
• 250 g et kıyması 
• 4 adet domates 
• 1 tutam kuru baharat 
• 5 çorba kaşığı zeytinyağı 
• 1 adet doğranmış yeşil dolma biber 
• 1 adet doğranmış kırmızı dolma biber 
• 1.5 su bardağı doğranmış mantar (75 g)
• 1/3 fincan doğranmış yeşil zeytin 
• 2 adet arpacık soğan 
• 2 baş sarımsak 
• 1 adet soğan 
• 1/2 fincan parmesan peynir 
• 1/2 fincan rendelenmiş peynir

HAMURUN HAZIRLANIŞI
Yuva Aktif Maya’yı az ılık suda eritin ve 10 dakika bekletin. Bir kapta un, su, tuz ve mayayı esnek bir hamur olana kadar yoğurun ve yağı ekleyin. Parlak, yapışkan olmayan bir hamur olana kadar tekrar yoğurun. Hamuru yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika bekletin. Hamuru merdaneyle 26 cm’lik yüksek kenarlı pizza kalıbına göre açın ve yağlayıp unladığınız kalıba yerleştirin; kenarlarını ikiye katlayın.

GARNİTÜRÜN HAZIRLANIŞI
Tavada soğan, sarımsak, arpacık soğanını 3 kaşık zeytinyağı ile kavurun ve kıymayı ekleyin. Diğer tarafta 2 adet domatesi rendeleyerek içine tuz, karabiber, 2 kaşık zeytinyağı, kekik ve baharat ekleyin. Hazırladığınız bu sosu hamurun üzerine sürün ve üzerine kıymayı dökün. Doğranmış biberleri ve halka şeklinde domatesleri yerleştirin. Son olarak mantarları ve doğranmış zeytinleri ekleyip, parmesan peyniri ve rendelenmiş peyniri serpin. Hamurun kenarlarına zeytinyağı sürün. Peynir eriyene ve kızarana kadar orta ısılı fırında pişirin.


 

Etiketler lesaffre, yuva, yılbaşı, maya,
food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR