Toscana tadım etkinliği

Toscana bölgesinin şarapları Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) koordinasyonu ve World Fine Selections İtalya işbirliği ile Qubbe Dedeman ev sahipliğinde tanıtıldı.
Kategori: HABERLER
Okuma: 9.174 kez
Yayın Tarihi: 22.11.2018 Perşembe 10:40:36
PAYLAŞ

İtalya’nın mutfağı ve icecekleri ile ünlü Toscana bölgesinin şarapları Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) koordinasyonu ve World Fine Selections İtalya işbirliği ile Qubbe Dedeman evsahipliğinde tanıtıldı. "Toscana Lezzetleri Tadım Etkinliği"ne turizmciler ve dernek üyeleri katıldı. 

GTD Başkanı Gürkan Boztepe’nin açış konuşmasından sonra GTD Başkan yardımcısı Ömer Kartın, Toscana şaraplarının özelliklerini anlattı ve şaraplar ve İtalya’nın özel peynirleri ile tatları konuklara ikram edildi. Daha sonra katılımcılar arasında yapılan çekilişte ise çeşitli hediyeler dağıtıldı. 

"Toscana Lezzetleri Tadım Etkinliği"nda İtalya'nın Mugello -Toskana bölgesine özel şaraplar ve gastronomik lezzetlerin de sunumu yapıldı. Etkinlikte, Kırklareli bölgesinde Dönmez Çiftliği’ne ait Vino Dessera Bağları’nda üretilen şarapların da tanıtımı yapıldı. Ayrıca bölgenin zengin peynir çeşitleri, ünlü et ürünleri de yöresel tatlar arasında yer aldı.



Toplantıda GTD Başkan Yardımcısı Ömer Kartın Toscana Bölgesi hakkında şu bilgileri verdi:"Toskana bolgesi Italya'nin en populer Gastronomi Turizmi alanlarından biridir ve her yıl milyonlarca lezzet avcısı turist çeker, Bu turistlerin ilgi alanları arasında çekici cografyasiyla Mugello bölgesi de gelmektedir. Mugello Italya'nın en güçlü eski ailelerinden Medici'lerinin toprakları arasında olup Floransa şehrinin kuzeyinde kalmaktadır, tarihi şatoları ve güzel bağlarının "Pinot Nero" üzümleri ile ünlüdür. "Pinot Nero" yada diğer adıyla "Pinot Noir" narin ve buruk bir üzüm türüdür fakat çok değerli ve bukesi güçlü şarapların da kaynağıdır.Aynı zamanda içerdiği yüksek oranda resveratrol adlı anti oksidan sebebiyle hücre yenilenmesine de faydalı olduğu bilindiği için Avrupa'da ve dünyada gittikçe ünlü olmaktadırToscana'da Pinot Nero üzümleri genelde Sangiovese üzümleri ile harmanlanıp yani kupaj yapılarak şarap haline getirilir ve bu şaraplar et yemekleri (sığır eti, av etleri) ve peynirler gibi yüksek proteinli gıdalar ile güzel eşleşirler. Ayrıca, Floransa şehri ve Toskana bölgesi kestanesi, kurabiyeleri, baharatları, zeytinyağları, peynirleri ve balı gibi birçok gastronomik ürenleri ile de çok meşhurdur."



Gastronomi Turizmi Derneği (GTD), köklü tarihi geçmişi ile bir lezzet mirası olan Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak amacıyla faaliyetlerde bulunuyor. Kültürel ilişkiler kapsamında farklı ülkelerin yörelerine özgü gastronomik zenginlikleri de Türkiye’de tanıtarak iyi niyet ve dostlukların gelişmesine katkıda bulunuyor.

Farklı ülkelerdeki yüksek kaliteli ürünleri özenle seçerek tüketicilerin beklenti ve eğilimleri ile buluşturan bir organizasyon olarak tanınan World Fine Selections ise turizm sektörünün çeşitli birimlerine bu gibi etkinliklerle ürünlerini tanıtıyor. Kaynak: Toscana'nın şarapları ve lezzetleri İstanbul'da tattırıldı.

 

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR