Hem lezzeti hem üretimi yenilendi

Edirne’deki üretim tesislerinin yüzde 90’ını bir yıl içerisinde yenileyen Kaya Çiftliği, yoğurt üretim hattını da tamamen revize etti. İlk günden itibaren olabildiğince doğal üretim yapmayı ilke edinen marka, tam otomasyonlu yeni üretim hattıyla yoğurt kalitesini ve lezzetini daha da artırdı.
Kategori: HABERLER
Okuma: 1.787 kez
Yayın Tarihi: 11.07.2018 Çarşamba 11:29:59
PAYLAŞ

Edirne’nin İpsala ilçesindeki 4 bin 500 metrekare kapalı alanlı üretim tesisini 9 bin metrekareye çıkartan, üretimini 200 ton süt işleme kapasitesine yükselten Kaya Çiftliği, fabrika içindeki yenileme çalışmalarına da devam ediyor. Yoğurt bölümünde tam otomatik üretim sistemine geçiş yapan Kaya Çiftliği’nin, fason üretim kapasitesi de büyümeyle birlikte arttı. Tesislerini tamamen yenileyen firma, alt yapısı, üretimi ve lojistiğiyle pazar payını genişletmeyi, süt işleme kapasitesini artırarak daha da büyümeyi hedefliyor.

Kendi hijyen standartlarını yine kendi yükseltti

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaya Çiftliği Marka Direktörü ve Yöneticisi Burak Gökay KAYA; “Tüm makine parkurlarımızı son teknoloji olarak yeniledik. Tam otomasyon sistemine geçtik. Sütün bir hattan girerek yoğurt olarak çıktığı bir tesis haline geldik. Biz hijyeni ve yeniliği fazlasıyla seven bir firmayız. Fabrikamızda sadece kapalı alan değil, fabrika etrafındaki çevre düzenlemesine dahi oldukça dikkat ediyoruz. Şu an fabrikamızda kapalı sistemde tam otomatik olarak dolum yapılıyor, ürünler buzhanelere gittikten sonra da mağazalara dağılmak üzere yola çıkıyor” diyerek, markanın doğala yakın yoğurt üretim standartlarını anlattı.

Her damak zevkine ayrı yoğurt çeşidi

Kaya Çiftliği yeni üretim tesisinde çiğ sütler tankerler vasıtasıyla çiftliklerden toplanıp üretim hattına el değmeden alınıp üretim proseslerine dağılımı yapılıyor; çiğ süt tanklarından pastörize ünitesine alınıp pastörize (kaynatma) yapılarak bütün patojen mikroorganizmalarından arındırılıyor.
Daha kıvamlı ve yoğun yoğurt elde etmek için pastörize edilen sütün evaparatörde suyu uçuruluyor; sütün kuru maddesi ayarlanıyor. Ayrı bir tanka alınarak mayalanıp kültürlendikten sonra tekrar kaynatılarak, el değmeden göz görmeden üretim hatlarından, son teknolojik yoğurt dolum makinalarında ultraviyole ışık altında Kaya Çiftliği yoğurtlarının dolumu gerçekleştiriliyor. Daha kıvamlı ve daha lezzetli yoğurdu tüketicisine sunmak için tüm üretim bandını tam otomasyona dönüştüren Kaya Çiftliği, bir buçuk kilo sütten bir kilo yoğurt elde edip yağlılık sınıfına göre “tam yağlı” veya “yarım yağlı” olarak satışa sunuyor.

Etiketler kaya çiftliği, peynir,
food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR