Gastronomi turizminin 5 faydası var

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Global GastroEkonomi Zirvesi dün gerçekleştirildi.
Kategori: HABERLER
Okuma: 1.915 kez
Yayın Tarihi: 13.03.2019 Çarşamba 12:48:59
PAYLAŞ

Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Global GastroEkonomi Zirvesi dün gerçekleştirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin desteğiyle düzenlenen zirvede 13’ü uluslararası olmak üzere 54 konuşmacı, 9 panel ve 21 özel sunum, 2500’den fazla katılımcı; geleneksel lezzetlerini dünya mutfağının birer parçası haline getirmeyi başaran örnekleri ve ilham veren hikayeleri paylaştı.

İşte gastronomi turizminin 5 faydası

Japan Travel and Tourism Association Uluslararası İlişkiler İcra Direktörü Shinichi Nakamura ‘Geleneksel Mutfağın Turizmdeki Payı’ başlıklı konuşmasında; “Japonya ile Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü arasındaki, gastronomi turizmi alanındaki projelerden sizlere bahsetmek istiyorum. Hepiniz, suşiyi, sakeyi yani kültürel yiyecek ve içecekleri biliyoruz, değil mi? Her bölgenin kendine has farklı yemekleri var. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, gastronomi turizminin 5 faydası olduğunu ortaya koydu. Biri bir bölgenin sıyrılması, ortaya çıkması; bir diğeri ziyaretçilere turistlere yeni deneyimler sağlaması; farklı bölgelerin, özellikle turizm kaynağı olmayan bölgelerin gelişmesine katkı sunması; bölgelere hikâye kazandırılması ve son olarak da bölgelere yüksek gelir sağlanması… Japonya neden gastronomi turizmle ilgileniyor diyecek olursanız bunun öne çıkan dört farklı sebebi var. Bunlardan ilki dört mevsimin olması, mercan denizinden karlı dağlara… İkincisi turizm açısından büyük bir pazara sahibiz. Bir diğeri çeşitlilik arz eden turizm yapısı ve dört elbette yemekler... Mutfağımızla ve yiyeceklerimizle ilgileniliyor. Turistlerin Japonya’ya gelme sebeplerinin başında Japon yemeklerini tatmak gelirken altıncı sırada ise sake içmek yer alıyor” dedi.





 

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR