Ekmekle ilgili bilimsel gerçekler

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 'Ekmekle İlgili Bilimsel Gerçekler' konulu panel düzenliyor.
Kategori: HABERLER
Okuma: 3.371 kez
Yayın Tarihi: 19.06.2019 Çarşamba 17:05:58
PAYLAŞ

27 Haziran 2019 Perşembe günü saat 13:30-15:30 arası gerçekleşecek olan panel Ayvansaray Yerleşkesi Çelik Bina Konferans Salonu’nda yapılacak.

Prof. Dr. Hamit Köksel, Dr. Mehmet Çetin Duruk ve Dr. Atilla Bektaş panele konuşmacı olarak katılacak.

Prof. Dr. Hamit Köksel; 1978 yılında Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi Bölümünden mezun olmuştur. Yüksek Lisansını 1986 yılında Kanada’da Manitoba Üniversitesi Cereal Science and Technology alanında yapan Köksel, 1990 yılında ise Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Bilimi ve Teknolojisi alanında doktorasını tamamlamıştır. Halen Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.

Dr. Mehmet Çetin Duruk; 1975 yılında İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. 1975-1983 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı, Toplum Hekimliği bilim dalında ihtisas ve akademik çalışmalar yapmıştır. Bu dönemde Etimesgut Eğitim ve Araştırma Sağlık Grup Başkanlığı bölgesinde WHO ile koordinasyonlu toplum sağlığı ile ilgili birçok saha araştırmasını planlamış ve yürütmüştür. Dünyanın en büyük ekmek ve pastacılık şirketi İREKS A.Ş.'nin ortağı ve aynı zamanda Backhaus firmasının sahibidir.

Dr. Atilla Bektaş; 1989 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nden mezun olmuştur. GATA‘da (Gülhane Askeri Tıp Akademisi) 1992-1996 yılları arasında İç Hastalıkları Uzmanı, ardından GATA’da 1998-2000 yılları arasında Gastroenterohepatoloji Uzmanı oldu. Ardından Kd. Albay olarak GATA ve Ankara Hava Hastanesinde çalıştı. Halen Ankara Life Hospital'da çalışmaktadır.

Program bilgisi aşağıdaki gibidir.

13.30- 13.45 Açılış Konuşmaları

Prof. Dr. Haydar Özpınar

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi

Fen Bilimleri Enstitü Müdürü


Prof. Dr. M. Emin Arat

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi

Rektörü


Moderatör: Prof. Dr. Aziz Ekşi

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Öğretim Üyesi

13.45-14.15 Prof. Dr. Hamit Köksel

Hacettepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü

“Buğdayın Genleri ile Oynandı mı?”

14.15-14.45 Dr. Mehmet Çetin Duruk

Gıda Bileşenleri Derneği Başkanı

“Ekmeğin Ne Kadarı Katkı?”

14.45-15.15 Uzm. Dr. H. Atilla Bektaş

Ankara Life Hospital Gastroentereloji Uzmanı

“Gluten Hassasiyeti Ne Kadar Yaygın? ”

15.15-16.00 Tartışma



 

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR