Bu mevsimde nasıl beslenmelisin?

Bahar ve yaz aylarında beslenme konusunda dikkat etmen gerekenleri öğren ve leziz tarifleri keşfet.
Kategori: HABERLER
Okuma: 1.703 kez
Yayın Tarihi: 06.04.2018 Cuma 17:51:40
PAYLAŞ

– Suyunu mevsim meyveleriyle aromalandır, her saat başı 1 bardak su içmeyi unutma.

– Sebzeleri ve meyveleri renk renk tüketmeye önem ver. Renkler meyve ve sebzelerin iç güzelliklerinin dışa yansımalarıdır. Ne kadar renk, o kadar antioksidan, o kadar kanser savaşçısı öğe demek…

– Pişirme yöntemin çok sağlıklı bir besinin dahi sana zarar vermesine neden olabilir. Besinlerini tencere usulü haşlayarak, fırında veya ızgara yaparak hazırla. Sebzelerini çok pişirmeden tüketmeyi alışkanlık haline getir.

– Ara öğün yapman enerjini toplamada, açlık krizlerini önlemede ve gün içinde tükettiğin  besin çeşitliliğini arttırmada sana destek olabilir. Bu sayede sürdürülebilir sağlıklı beslenme davranışı kazanabilirsin.

– Güneş ışığını sev. D vitamini depolarını dolduran güneşten faydalanmayı ihmal etme.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sinem Usuk, sağlıklı ve hayli lezzetli tarifler veriyor.

Proteinli Tok Tutan Kahvaltı Salatası

  • 2 kaşık lor peyniri
  • 2 bütün ceviz
  • 5 adet badem
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • Tere, roka ve maydanoz
  • Cherry domates

Sebzeleri iri iri doğradıktan sonra lor peyniri , irili ufaklı parçalara ayırdığın ceviz, badem ve son olarak keten tohumunu ilave et. Lor peynirinin kaliteli ve yüksek protein içeriği, yağlı tohumların sağlıklı yağ asidi çeşitleri, sebzelerin posalı yapısı sayesinde öğle yemeğine kadar açlık hissetmeden, vitamin ve mineral depolarınızı desteklemiş şekilde gününü geçirebilirsin.

Fit Mücver



Kabak düşük kalorisi, yüksek lif içeriği ve eklendiği tüm besinlere uyumuyla en sevdiğimiz sebzelerden. Bu tarif ile hem farklı besin gruplarını bir arada tüketecek hem de lezzetli ve tok tutan bir alternatifi daha beslenme programınıza eklemiş olacaksın.

  • 2 adet rendelenmiş kabağın içine 2 yemek kaşığı yoğurt,
  • 1 adet yumurta,
  • 2 yemek kaşığı sıcak su ile ıslatılmış yulaf ezmesi,
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştır. Yağlı kağıt üzerine yayarak 180 derece fırında 15-20 dakika pişir.

Hurma Topları

  • 1 bardak tuzsuz badem
  • 1 bardak Hindistan cevizi tozu
  • 12 adet hurma
  • 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu

Tatlı krizlerimizin sağlıklı beslenmeyle birlikte azaldığını veya daha kontrol edilebilir olduğunu biliyoruz. Ancak sağlıklı beslenme “ömür boyu sürdürülebilir olmalı” ilkesinden yola çıkarak aralarda hayata tat katmaya da ihtiyacımız var.

Hurmaları sıcak suda beklet. Bademleri robotta toz haline getir. Hurmalar iyice yumuşadıktan sonra çekirdeklerini çıkar ve püre haline getir. Pürenin içine diğer tüm malzemeleri ekledikten sonra karışımı 6 parçaya bölerek top şekli ver. En son Hindistan cevizi tozuna bulayarak, dolapta yarım saat beklet. Ara öğünlerde kahvenin yanında 2 adet hurma topunu gönül rahatlığıyla tüketebilirsin.

food time logo

FOOD TIME SOSYAL AĞLARDA

Bizleri sosyal ağlarda da takip edebilirsiniz. Hem güncel haberlere hemde dergi içeriğimiz ile ilgili duyurulara ulaşmak için hesaplarımızı beğenip takip edebilirsiniz

YORUMLAR